tisdag 30 december 2008

Wikipedia är inte gratisreklam...

Vissa som dyker upp på Wikipedia verkar ha ett mål: att skriva om sig själva eller sitt företag. Och visst, självklart är det lockande att skriva om något sådant i ett sammanhang där det förmodligen kommer att läsas av många. Men när artikeln blir raderad, borde man inte ha självinsikten nog att inse att "fan, jag blev genomskådad!" och lämna sidan? Nej. Istället blir det ett himla gnäll om att jag har minsann rätt att ha med mitt företag på Wikipedia för finns det en artikel om Volvo ska det finnas en artikel om Bengts meckarfirma! Båda är ju aktiebolag!

Vissa ger aldrig upp, när de väl tvingas ge upp på Wikipedia dyker hatsidorna upp. De ploppar upp här och där och de som väl blivit "exkluderade" från Wikipedia verkar aldrig ge upp med sin hetsjakt. De famlar över argument om varför Wikipedia är så otroligt dåligt, men verkar aldrig kunna hänvisa till något övertygande.

Varför kan inte dessa människor uppskatta den fria databas av information som Wikipedia och dess systerprojekt är, istället för att klaga och klaga och klaga bara för att de misslyckats med något som de om Wikipedia vore bra borde ha misslyckats med?

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inga kommentarer: