måndag 24 november 2008

Citatlistan

Framöver kommer nya citat att publiceras här istället för på min användarsida. Jag kommer följa samma princip som tidigare men förmodligen ge en kommentar till varje citat framöver (vilket jag gjort även förr, men i redigeringskommentaren)

Here goes! Kom ihåg att citaten är ocensurerade och okällbelagda, för allmänhetens säkerhet. Förbehåll: Citaten är förmodligen tagna helt ur sitt sammanhang.

*"Vad fan är detta för forum? Folk kan ändra varandras poster och man kan inte radera det man råkat publicera. Borde inte moderatorn sköta det?"
*"Det är ju inte direkt "mediation committee" det här. Snarare "mediation cabal"."
*"andra länders kategori"
*"ne det är inte det."
*"Egyptien, Egypten? Spelar det någon roll?"
*"anti-Albanau propaganda."
*"Kosova har varit albanks och albaner har vrit Illyrer, Illyre har vart Pellazger och pelazger har varit på balkan i 15 000 år eller mer. Om ni inte tror mig så klicka på länken och håll era munnar snälla sluta. En gång och för alltid skal ni få ren fakta [länk till nationalistsida]"
*"Snart , all Officiell Coca-cola spindelväv vilja kredit min Farfar den skosula formgivaren."
*"Censurera är väl något varenda administratör här på WP skall göra redan idag!"
*"Självklart ska här censureras!"
*"högermänniskorna systematiskt saboterar artiklarna"
*"Svenska wikipedia är ett nyliberalt tillhåll där en grupp liberala administratörer styr informationsutbudet med hjälp av politisk censur."
*"Den där eviga fixeringen vid källor är ibland väldigt besvärande och inte alltid så lämplig."
*"En bunt med övermodiga f.d. studenter, djupt präglade av den nollningsterror de tvingades anpassa sig till under studenttiden, möjliggjord genom lärare som tittade bort, är vad man får intrycket styr detta internetforum."
*"Det skulle sas förvåna mig om man hittat en grav med en kvinna i, där det på en lapp står, denna kvinna var en viking."
*"Det är som att referera till ett bibliotek som källa till att Robinson Crusoe blev strandsatt på en ö."
*"Nu är det så att det finns vetenskapliga belägg för att Gud inte existerar"
*"Vi har fått rådet att polisanmäla Wikipedia då sajten är ett hot mot yttranderätten och det fira ordet!"
*"Jag ser nu att du är holländare. Är det verkligen rimligt att du som utlänning ska bestämma över svensk historieskrivning?"
*"tråkigt nog är det demokrati i Sverige"
*"När ett 50 tal uppger samma sak så stämmer saker och ting."
*"Står inget om att man kan/ska redigera med verifierbarhet eller någonting. Tror nog snarare du som har missförstått ett och annat."
*"Jag känner för tillfället inget behov av fler politiska redigeringskrig"
*"Men det skall vara i enlighet med gängse tänkande; avvikare, dissidenter göre sig inte besvär. Precis som i Sovjet och Kina. Förr brände man sådana på bål eller sända dem till Gulag och Auschwitz. Nu får man nöja sig med att stänga dem ute från den encyklopedi som alla kan redigera"
*"Men citaten i slutet var ju bara tjafs-citat, så det verkar som att ingen från någon sida hade några argument. Vi framstår allihop lite som idioter i den där artikeln."
*"Det här är SVERIGES wikipedia, inte Rysslands, vi borde vara stolta över vårt eget wikipedia utan att jämföra oss med andras."
*"I mitt jobb ingår det att informera omvärlden om vad som har skett i vår värld. Själv ifrågasätter jag aldrig mina källor."
*"Artiklar om freeware-program och artiklar om stora företag som ägs av tvivelaktiga kyrkor borde tillhöra några av de mest efterfrågade och lämpliga ämnen att skriva om på Wiki."
*"Hur vet du att National weather service har trovärdiga uppgifter?"
*"Varför inte kalla alltihop för filmakademipriset? Det hette ju tydligen så några år under 30-talet! Hur svårt ska det egentligen vara att få folk att följa Svenska akademiens språkregler?"
*"Ingen i sverige har kallat Eurovision för Eurovisionschlagerfestivalen på flera år"
*"om ni vill vara ett allvetande uppslagsverk så tillhör ju faktiskt det här världshistorien"
*"Finskan har inte alls en annan lokal förankring i Haparanda än vad den har i Stokholm. [...] finska har talats i stockholm sedan Stockholms grundande, och som minst 5% av Stockholms befolkning"
*"Om jag förstått det hela rätt är problemet med vandalisering [på svenskspråkiga Wikipedia] mycket större än på den engelska Wikipedia."
*"Jag tycker självklart inte att Wikipedia skall skrivas av fulla och påtända ligister som bara väntar på nästa fix."
*"Gött, barnsligt slagsmål! Är det okej om jag ställer fram ett sexpack öl och en stol och sätter mig och tittar på?"
*"punk är inte svart och rött, det är rosa leopard leggings, grön tuppkam"
*"Men sen för att du är avundsjuk om LA har fina stränder och bilder är ju en annan sak i och med att Sverige är så ful."
*"Initially, Schlafly and other Conservapedia editors considered Wikipedia's policy allowing British English spelling to be anti-American bias."
*"motivera motiveringen vid kontroversiella motiveringar tack"
*"påstår du på fullaste allvar att denna redigering kan sammanfattas som "Någon annan anonym användare tog bort denna fientliga redigering några minuter senare"?" "Jag hittar inga fel i själva sakbeskrivningen av Fredrikjws inlägg.""
*"Efter att ha kollat vad som står på info 14 så hittade jag inte nånting om att dom skulle köra med falska nyheter."
*"En "South Park-pedia" eller liknande skulle bara splittra Wikipedia, för vem orkar/vill/hinner egentligen vara aktiv på flera wikipedior samtidigt?"
*"Gör man en sökning på google på de första meningarna får man ingen träff vilket tyder på att det inte är kopierat från någon annan sida än internet."
*"Aftonbladet används inte som källa. Det är en POV-tidning."
*"Får en ligga på Wikipedia så får väl den andra också"
*"Någon titulatur vid vardagligt tilltal behövs oftast inte. Undantag är vid begäran om titulering från min sida, och det kan ske vid händelse av tvistemål o.dyl."
*"I denna världen (inkl Wikipedia) finns det förutom s.k. förståndiga och neutrala argument också karriärister, proffstyckare, agendor, överdriven tilltro till egen förmåga att bedöma vad som självklart är bäst, tävlingsinstinkt, missförstånd, medhåll med kompisar eller hänsyn till mer eller mindre uttalade pakter"
*"Skriv inte dom och dem, det är talspråk och inte skriftspråk, använd ordet de."
*"Den som inte är socialist när den blir medelålders har varken hjärta, hjärna eller normalt mänskligt beteende"
*"Det har faktiskt funkat i flera år att bedöma just konsensus med stöd av procentuellt lagda röster"
*"Visst kan det vara bra att vara neutral. Men man behöver inte överdriva!!"
*"ENLIGT EN 13ARING tv4 är en public service kanal samtidigt som det är en reklam kanal och därfr far inte dom lika mycket pengar FRÅN STATEN som svt"
*"Självklart sätter jag mina åsikter framför andras, det är naturligt beteende."
*"Får jag fråga hur ni kan påstå att "påstått medium" är neutralt när JAG inte tycker att det är det?"
*"Att inte kasta sten på kristdemokraternas fönster är mer våld än att inte göra det."
*"Halmdockor är ett pejorativ för en helt normal retorisk teknik."
*"Jag kommer att lämna, antingen för evigt eller för alltid."
*"Jag slutar härmed att sluta på Wikipedia!"
*"Kanske nån tävling som försöker få bort Fluff vore nåt att ha"
*"låt tusen blommor blomma på de wikipediska ängarna! Hellre en del charmiga små ogräs än ett kalhygge med bara några få jätteträd kvarlämnade."
*"Det är inte vandalisering, det är omdefiniering av det offentliga rummet med hjälp av praktisk arkitekturombildning"
*"Något som jag däremot stör mig på är era hälsningsfraser här på wikipedia"
*"Att det skulle vara så många fler av LO:s medlemmar som röstade på M än V är ju en ren lögn!!! Kolla fakta innan du häver ur dig en massa förutfattade meningar. i valet 2006 röstade 10% av LO:s medlemmar på V och 11% på M."
*"med ditt blommiga språk skulle du verkligen passa under romantiken. Inte minst för att du då inte skulle haft tillgång till Internet."
*"Om det funnes ett Victoriakors för administratörer torde Grillo vara den självskrivna mottagaren."
*"Dessa personer vägrar inte sällan inse sina brister utan hävdar med en dåres envishet att de har rätt. Vad göra då om inte hoppa på dem personligen?"
*"Wikipedia är en lexicon, ingen Sovjet union."
*"Har du tänkt på att när det är natt här, då är det dag någon annanstans? Solen lyser alltid på jorden, men inte alltid överallt. Så är det med Guds verk."
*"Var också vänlig att hänvisa var jag annars skulle göra mina redigeringar då även du nu borde ha insett att jag inte haft tillgång till sandlådan." (skrivet av blockerad användare)

Läs även andra bloggares åsikter om

1 kommentar:

FredrikT sa...

Ah, jag är citerad! Jag känner mig mycket hedrad. Tror jag.