tisdag 25 november 2008

Att veta Sanningen(tm)

Eftersom Wikipedia är så stort lockar det naturligtvis massvis med personer som vet Sanningen(tm) och som kommer göra allt för att försvara den. Dessa användare verkar inte fly några medel för att förmedla Sanningen(tm) utan bekymrar sig inte med källor eller oliktänkande. Om man vet Sanningen(tm), varför ska man då konsultera någon annan? Det spelar ingen roll vilka argument man kommer med, det spelar ingen roll hur många gånger man ber om källor, Sanningen(tm) finns alltid där och är helt oberoende av källhänvisningar.

Det finns till och med varianter av Sanningen(tm) som faktiskt är källbelagda. Det vill säga Sanningsenligt(tm) källbelagda. Nåde den som förklarar att den Sanningsenliga(tm) källan faktiskt blivit motbevisad av samtliga etablerade forskare inom fältet i fråga, det är fortfarande Sanningen(tm) det handlar om och alla andra är lögnare som är ute efter att diskreditera Sanningens(tm) heliga riddare.

Argument om att Wikipedia inte är avsett att sprida sanning utan etablerad och verifierbar fakta brukar gå ohörda. Sanningsriddarna(tm) är ju inte ute efter att sprida sanning, de är ute efter att sprida Sanningen(tm)!

Men jag har en lösning till er alla där ute som sitter på Sanningen(tm). Starta en blogg! Om jag klarar av det så gör väl ni det också? Så slipper vi evighetsdiskussioner som ändå aldrig leder någonstans på den fria encyklopedin, där innehållet faktiskt inte är Sant(tm), utan verifierbart.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inga kommentarer: