torsdag 22 januari 2009

Inklusion är inte automatisk

Jag måste bara avreagera mig eftersom jag den senaste timmen återigen börjat fokusera på svwp:s dåliga sidor, vilket kan leda till väldigt stor irritation. Det senaste jag hittade var en massa artiklar om en massa drinkar, självklart fyllda av recept...

Det är så här: inklusion är inte automatisk. Bara för att det finns en artikel om gin & tonic är det inte okej att skriva en artikel om Grilldrink. Bara för att det finns en artikel om Volvo går det inte att skriva om Bosses bilservice. Bara för att det finns en kategori för svenskar betyder inte det att alla svenskar platsar i den. Att det även för vana wikipedianer ska vara så ruskigt svårt att förstå.

Läs även andra bloggares åsikter om

2 kommentarer:

plrk sa...

Du får 1000 minuspoäng för anglicismen "inklusion" (det heter väl ändå inkludering...), samt 1000 minuspoäng för ditt förvirrande användande av ordet "automatisk". NEs definition av automatisk: "som (skenbart) verkar på egen hand". Det är förvisso sant att inkludering (inklusion) inte verkar (ens skenbart) på egen hand, men det var nog inte vad som åsyftades... kanske skulle "given" passa bättre? Eller "självklar"?

I övrigt en fin liten rant. Jag hoppades att du exporterade till Wikibooks och inte bara tog bort! ;)

(Recept på grilldrink: "Ta ett glas smultrondryck med ciderkaraktär. Lägg i en bit grillkol. Förundras en stund över den magiska kontrasten mellan den rosaoranga drycken och den becksvarta kolbiten, för att sedan ta den första klunken av en underbar dryck.")

Grillo sa...

Jag pillade aldrig på artikeln eftersom jag efter ranten upptäckte att det stod att den var från 1800-talet. Receptet hörde så klart inte hemma där men jag orkade inte hålla på...

Receptet fungerar nog bäst otestat.