fredag 13 februari 2009

Red Alert

Jag har precis lagt mina fyra senaste timmar på Red Alert. Det första från för evigheter sedan alltså. Jag har faktiskt aldrig spelat det själv. På den tiden hade min kompis Red Alert och jag Warcraft 2. Man kompletterade varandra och striden om vilket av dem som var bäst var förstås aldrig över.

Nåt som gjorde att Red Alert verkade så sjukt mycket häftigare var ju förstås filmerna med riktiga skådespelare. Hur man nu kan kalla det för "riktiga" skådespelare då... Det är dock grymt skoj att garva åt de kassa ryska (eller ska de vara tyska...?) brytningarna och hemska skådespelartalangerna. Att se Einstein döda Hitler är obetalbart.

Men totalt sett kan man väl säga att spelet håller fortfarande, om man inte väntat sig ett modernt RTS. Lite störigt bara att man inte kan öka upplösningen så spelet uppehåller sig på en minimal del av skärmen (det kanske man kan avhjälpa genom att ställa om Windows-upplösningen? inte testat).

Klart värt att lägga en kväll eller två, eller 15, på även idag, speciellt om man aldrig spelade det på allvar när det var nytt och tycker att moderna RTS är helt för komplicerade!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, känner du dig sentimental Grillo :). Du spelar bara gamla klassiker nu för tiden. Hoppas allt är Okey men dig. För försöka komma loss och besöka Wiki-huvudstaden Lund snart. Jag och Charlotte har bestämt oss för att fostra upp två mediakåta ungar som kommer att bringa in enorma summor pengar till sina föräldrar ;) http://www.youtube.com/profile?user=Sniffy1976&view=videos&sort=d

Ha det gött!! och ledsen att jag "trollade" din blogg

Grillo sa...

Kul att se dig lämna dina avtryck. Om du trycker på namn/url istf anonym kan du skriva Sniffy som avsändare också :) Du får höra av dig om du är på väg hit, antar att du har kvar mitt nummer (har inte bytt).

Sen har jag inte kört Red Alert sen jag skrev det där, för skiten kraschade precis när jag klarat ett uppdrag och jag hade så klart inte sparat sedan precis i början av uppdraget *grr*

Nu har jag snöat in på Sim City 4 igen :D