onsdag 18 mars 2009

Malmöfärd

Det är en lustig kurs man går. Delkursens slutseminarium gick ut på att traska runt i ett område i Malmö eller Lund och analysera det. Eftersom en pluggkamrat jobbar på Systembolaget på Värnhem bestämde vi oss förstås för att ta oss dit och prata med uteliggarna... Eftersom min bil är på service gick körpinnen till en annan pluggkompis och en gammal Audi 80 från 1987 med manuell choke (trodde de hade slutat med sånt vid den tiden...).  En skakig och brummig färd senare är man då i Malmö.

Efter att ha planerat frågor och intagit en tidig lunch på Burger King äntrades efter mycket om och men ("Jag pallar inte träffa dem, jag ser dem ju varje dag på jobbet, de kommer börja snacka med mig" etc etc) gick vi slutligen in på Värnan, som är ett ställe där de kan umgås med varandra, kolla på tv, vila, tvätta, låna telefon och dator osv. Några frågor ställdes till föreståndaren Roland och sen var det fotodags. Men det kom vi på först när vi gått ut därifrån...

Vår modige fotograf gick slutligen fram till ett gäng bestående av en skäggklädd jätte och två lite mer normalbyggda män, och tog en bild på dem trots protester. Vi har inte blivit uppsökta än...

"Vi möts 10 i morgon" byttes sen ut till ett sms "[namn censurerat] är asfull. Vi får ses 12 istället" klockan 12 i natt". Yay!

Gårdagens bästa replik var dock "Jobbar du här?" till en välklädd och ej illaluktande kvinna i 35-årsåldern som satt vid ett bord och spelade patiens. Klockrena svaret "Ser det inte ut som det?"

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: