onsdag 1 april 2009

April april

Vilken lysande dag att införa lagen som gör det möjligt att åtala en hel generation. Om det inte vore för att man vet att det är sant, skulle man nog ta dagens rubriker som ett kollektivt aprilskämt.

Jag orkar inte alla detaljer men fastnar främst för dessa rader i Aftonbladets artikel:

"Lagen ger från den 1 april upphovsrättsägare rätt att bland annat:
*samla bevis under 1 månad utan att den misstänkte informeras.
*under den månaden i domstol begära intrångsundersökning, där kronofogden kommer hem och kopierar innehållet i en enskilds dator"

Vem ger företagen rätt att leka poliser? Att de har rätt att samla "bevis" under en månad är i praktiken buggning, något som inte ens polisen får ta till, om inte brott misstänks. Och de har alltså rätt att utan att ens först ha anmält någon för något brott göra husrannsakan, med hjälp av den till synes helt orelaterade kronofogdemyndigheten.

Vad är det för korrupta idioter som har klubbat igenom det här egentligen? Jag skäms över att jag hjälpte till att rösta fram den nuvarande regeringen. Snacka om att skjuta sig själva i foten! Hur lite jag än vill erkänna det blir det nog Piratpartiet nästa gång, för några sossar tänker jag definitivt inte rösta på.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

3 kommentarer:

Christian Engström (pp) sa...

Välkommen ombord!

Grillo sa...

Tack, även om det som sagt är något motvilligt. Åtminstone jag tycker att det som Piratpartiet står för i den här frågan, är självklarheter som varje demokratiskt sinnad person också borde stå för.

calandrella sa...

Varmt välkommen Grillo! Jag tror att de allra flesta inom partiet delar din åsikt att detta borde vara självklart; om jag inte minns fel skrev Rick någon gång att "egentligen borde vi inte alls behövas".